Acollida a l’Ecoxarxa del Bages

T’acabes d’inscriure a l’Ecoxarxa? Enhorabona! La moneda social és una eina fabulosa per a construir mica en mica un món més respectuós amb les persones i el territori! I també una oportunitat per a fer comunitat, fer visibles els teus serveis i productes i conèixer les ofertes de la gent del teu voltant.

Però com ho faig a la pràctica? Aquí un recull del que has de saber per treure el màxim profit de la moneda social del Bages.

L’IntegralCES

És la web on tens el teu compte corrent de moneda social -com un banc per internet- i on pots penjar-hi les teves ofertes i necessitats. Hi ha més de 500 comptes registrats i centenars d’ofertes de tot tipus. Per entrar-hi vés a https://integralces.net i posa el teu email i la teva contrasenya.

El PI

El Punt d’Intercanvi (Pi pels amics) és ara mateix el centre neuràlgic de l’Ecoxarxa. És una botigueta on pots portar els teus productes i comprar els de la resta, 100% en moneda social. També solem fer activitats culturals i tallers. Obre els dimarts de 18h a 21h i és al C/St Miquel 11 de Manresa, a l’Ateneu popular la Sèquia. Si vols fer comanda setmanal de productes frescos demana que et subscriguin a la llista de correu. Contacte: puntintercanvi@gmail.com

El grup de serveis

Tenim un grup de whatsapp per a membres de l’ecoxarxa on pots demanar els serveis o productes que necessitis i també el que ofereixis en moneda social. Demana que t’hi afegeixin fent un missatge al tel +34 656 68 22 84. A més també tenim un altre grup per a compartir informacions, articles, videos, discutir, etc. Pots entrar-hi aquí.

L’assemblea

Prenem totes les decisions importants en assemblea. Ens solem trobar un cop al mes i les reunions són obertes a tothom. Contacta’ns a horabages@gmail.com si vols estar-ne al corrent o tens cap proposta per la xarxa.

Els mercats de l’Estraperlo

Cada mes o dos mesos organitzem mercats a diferents llocs del Bages i Moianès. Tothom pot venir a posar-hi parada de forma gratuita i sempre hi ha dinar popular. Anunciem la convocatòria per email, les xarxes socials i pel blog ecoxarxadelbages.org


Les regles del joc de la moneda social

  • La moneda social es diu hora i té símbol ℏ. El seu valor de referència és l’hora de treball, tot i que també s’ha establert el canvi 1ℏ = 10€.
  • Entres a l’Ecoxarxa amb el teu saldo a zero. En aquest moment pots oferir els teus serveis o productes però encara no pots comprar res fins que no tinguis saldo.
  • Per fer una transacció en moneda social és la persona venedora qui ha d’entrar a l’IntegralCES i entrar-la. És a dir: qui cobra és qui ha d’entrar la transacció al sistema. Pots configurar el teu compte de manera que hagis d’acceptar manualment els cobraments que et facin o de manera que s’acceptin automàticament (sempre es poden modificar a posteriori en cas de conflicte).
  • Quan ja has ingressat moneda social perquè has venut un producte o servei, podràs gastar-te aquesta moneda en el que vulguis i a més anar en negatiu. Si per exemple has guanyat 2ℏ, podras gastar-te aquestes i 2ℏ més fins a quedar a -2ℏ. Pots quedar tant en negatiu com vendes hagis fet, fins a un màxim de -50ℏ. Estar en negatiu no és cap problema i forma part del correcte funcionament de la xarxa.
  • Pots canviar hores per euros al PI amb un 10% de recàrrec per finançar el projecte (11€ => 1ℏ) o directament portant algun producte que faci falta allà i que puguis comprar sense recàrrec.
  • Hi ha una quota anual de 1ℏ cada compte per a cobrir les despeses de gestió de l’Ecoxarxa, a partir del primer any.
  • Pots donar-te de baixa en qualsevol moment, només demanem que tinguis el compte a zero en el moment de fer-ho.