Obrim el Punt d’Intercanvi, la “botigueta” de l’Ecoxarxa


Inauguració del Punt d'Intercanvi. De 18h a 21h. A les 19h presentació. Pica-pica i DJ Unai.

El proper dimarts 30 d’octubre a les 18h obrirem la porta del Punt d’Intercanvi de l’Ecoxarxa del Bages, el PI!

El PI és una “botiga” de productes locals en la que es pot comprar tot en moneda social. El local està situat a l’Ateneu popular La Sèquia de Manresa, entrant pel Carrer Sant Miquel 11, gairebé a la plaça Major, i obrirà al públic cada dimarts de 18h a 21h. Durant la inauguració hi haurà una mica de pica-pica i musiqueta amb el DJ Unai, i a les 19h presentarem el projecte.

Quins productes hi ha?

Hem contactat amb les persones de l’Ecoxarxa que elaboren tota mena de productes que ens han semblat interessants perquè en duguin a la botiga. Això inclou verdures, gra, cereal, conserves, pa, formatges i altres làctics, cervesa artesana, vins, productes d’higiene, així com també productes d’artesania i art locals. A més de productes de l’Ecoxarxa, també tenim alguns productes bàsics comprats en euros, però que posem a disposició en moneda social (més avall expliquem com!).

I el producte fresc?

Tenim nevera i congelador, però el producte fresc es demanarà sota comanda semana a setmana. Per comprar verdures, pa, ous, formatge, carn, etc, cal venir un dimarts i encarregar-ho pel dimarts següent.

Qui pot comprar-hi?

Tothom que sigui de l’Ecoxarxa del Bages. No és oberta al públic general perquè cal un compte de moneda social per comprar-hi. Però fer-se un compte de l’Ecoxarxa és un moment i no té cap cost.

PUC portar-hi el meu producte?

Sí! Si les dinamitzadores del PI creuen que el producte tindrà molta sortida, te’l pagaran directament en moneda social. Si no és clar, el PI tindrà el teu producte en dipòsit sota la teva responsabilitat i te’l pagarà confor-me es vagi venent.

PUC COMPRAR eN EUROS?

No, al PI nomes es pot comprar en moneda social. Però si no en tens prou, pots fer una cosa: tenim una llista de productes bàsics que gastem però encara no podem aconseguir en moneda social. Pots anar a comprar algun d’aquests productes i dur-los a la botiga, que t’ingressarà a canvi la moneda social que toqui. Llavors podràs anar gastant la moneda al PI cada setmana. Així, a més de poder comprar al PI, contribueixes a ampliar el ventall de productes bàsics disponibles en moneda social.

Encara en vols saber més? Vine’ns a veure aquest dimarts al PI i pregunta! o envia’ns un email al puntintercanvi@gmail.com.

4 responses to “Obrim el Punt d’Intercanvi, la “botigueta” de l’Ecoxarxa

  1. Retroenllaç: 1r aniversari del Punt d’Intercanvi | a bona hora

  2. Retroenllaç: Dimarts 14 presentació de Llunarbori al PI | a bona hora

  3. Retroenllaç: Com aconseguir moneda social | a bona hora

  4. Retroenllaç: La moneda social del Bages creix vora un 30% l’any de la pandèmia (i més dades) | Ecoxarxa del Bages

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.