Comptes de l’ecoxarxa

En aquesta pàgina es detalla l’estat dels comptes públics de l’Ecoxarxa del Bages, tant en hores com en euros.

Els comptes públics són aquells que pertanyen a tots els membres de l’Ecoxarxa i que sóc gestionats des de l’assemblea. Comencem explicant el significat dels comptes en hores que es poden consultar en temps real al CES. A continuació hi ha l’estat de la gestió dels euros de l’ecoxarxa.

  • HORA0001 Euro i HORA0150 Euro Moià: D’aquests comptes surten les hores creades a partir del canvi per euros. El valor negatiu d’aquests comptes són el total d’hores creades d’aquesta manera, i, multiplicant-lo per 10, el total d’euros que l’ecoxarxa ha obtingut així. Recordem que aquests euros no s’utlitzen per a les despeses ordinàries de l’ecoxarxa sino només per a inversions que recolzin l’emissió de moneda. Aquests comptes són gestionats pels tresorers.
  • HORA0052 Ecoxarxa: Aquest és el compte d’hores de l’Ecoxarxa i que pot ser utilitzat per a despeses ordinàries. Aquestes hores han estat obtingudes gràcies a donacions o actes organitzats per l’ecoxarxa que han obtingut benefici d’alguna manera (menjars, barres, butlletins, samarretes…).
  • HORA0000 A bona hora Administrador: Aquest és un compte creat pel sistema CES i que nosaltres no utilitzem per a res. El sistema ens va cobrant en aquest compte cada tres mesos una quantitat proporcional als moviments de la xarxa, però nosaltres no reconeixem aquest deute i per això reservem aquest compte per això. A efectes pràctics, és com si no existís.
  • HORAVIRT: Aquest és un compte virtual i gestionat automàticament pel sistema que representa la resta de comptes del CES que pertanyen a altres xarxes. Quan fem una transacció amb un compte d’una altra xarxa, aquesta transacció queda reflectida en aquest compte. Mirant-ne el balanç podem veure quina és la balança comercial de la nostra xarxa amb cadascuna de les xarxes veïnes. Noti’s que el balanç total d’aquest compte està desvirtuat pel cobrament que ens fan des del sistema i que hem explicat en el compte anterior. El valor correcte s’obté restant-hi el balanç del compte HORA0000.

Per a consultar l’estat de tots aquests comptes entra al teu compte del CES i vés a Informació > Balanç dels Usuaris.

L’Ecoxarxa té dues caixes ben diferents d’euros. L’una prové del canvi d’hores per euros. L’estat d’aquesta caixa es pot consultar en temps real a partir del baanç dels usuaris HORA0001 i HORA0150 tal com s’ha explicat. L’altra caixa consta d’euros que disposa l’ecoxarxa i que provenen de donacions o beneficis que hem obtingut d’actes, menjars, barres, butlletins… Aquests són els euros que utilitzem per a despeses ordinàries com poden ser difusió, manteniment informàtic, material bàsic pel local… A continuació hi ha l’estat d’aquest compte:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.