Els impactes ambientals de la mineria de potassa a la conca del Llobregat

Dissabte 22 de juny, a les 19:00h de la tarda a l’Ateneu Popular La Sèquia (al carrer Amigant de Manresa, entrada per la plaça Major) hi haurà la xerrada seguida de col·loqui “Els impactes ambientals de la mineria de potassa a la conca del Llobregat”, a càrrec de Montsalat.

cartell-sal-web

Els runams salins de la mineria de potassa del Bages són els majors abocadors de residus de Catalunya i l’origen d’una salinitat que malmet definitivament pous, fonts i torrents a la comarca, s’incorpora als rius Cardener i Llobregat i repercuteix molt negativament en el subministrament d’aigua a la resta de la conca situada més avall. Els runams salins del Bages també deuen ser l’incompliment ambiental més a l’engròs, descarat i permanent a Catalunya.

La xerrada mostrarà els perjudicis causats per la mineria de potassa del Bages al seu paisatge, a les aigües naturals, a la vegetació, a l’estabilitat del terreny, a l’abastiment d’aigua i als comptes públics, posant atenció a la vegada en quines normatives es vulneren i quins controls administratius es tergiversen per tolerar-los. Hi haurà també un repàs dels fronts legals oberts i de les expressions de contesta popular, i una projecció dels camins de futur possibles que, com a mínim, ens conduiran cap al debat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.