11 de Juliol: Canvi de programa i repartiment de carnets

Aquest divendres 11 de Juliol serà un dia important per l’Ecoxarxa del Bages i volem celebrar-lo plegats a les 7 de la tarda a l’Ateneu la Sèquia amb un petit acte.

En primer lloc canviarem el programa que utilitzem normalment per a fer els cobraments en hores i per publicar les nostres ofertes i demandes. Fins ara hem estat utilitzant el CES, i a partir d’ara utilitzarem l’IntegralCES, https://www.integralces.net.

L’IntegralCES és un programa desenvolupat per un equip català (entre els que hi ha una persona de l’Ecoxarxa del Bages i gent de la CIC i altres ecoxarxes) i que és una alternativa de codi lliure al CES. Això significa que en un primer moment hi haurà potser problemes i que ens haurem d’adaptar a la nova interfície, però també hi haurà avantatges:

  • Al ser codi lliure, el nostre sistema serà més transparent que mai. Qualsevol programador pot veure què fa realment el programa i pot aportar noves funcionalitats, corregir errors, etc. A la llarga això comportarà un software més segur i adaptat a les nostres necessitats.
  • El servidor del CES és a Sudàfrica i no en tenim cap control. En qualsevol moment podríem quedar-nos sense! Ara el tindrem ben a prop i nosaltres (junt amb les altres ecoxarxes) en serem els responsables i podrem assegurar-ne el manteniment.
  • Ja d’entrada hi ha algunes funcionalitats noves. Un disseny millorat i simplificat, apte per a dispositius mòbils. La possibilitat d’haver d’acceptar els pagaments abans de fer-se efectius. Una passarel·la de pagament que es pot integrar en altres pàgines web (com quan fas compres per internet amb targeta, però en moneda social!). Un blog per a l’ecoxarxa que ens permeti centralitzar la informació. Unes estadístiques més vistoses…

Serem la primera ecoxarxa que utilitzarem aquest nou programa, així que serem la pionera però també la prova pilot. Demanem paciència a tothom i també que ens notifiqueu qualsevol error o pregunta a horabages@gmail.com i farem el possible per corregir-ho ben de pressa.

En segon lloc repartirem els primers carnets de l’Ecoxarxa del Bages. Aquest és un altre pas important per augmentar la seguretat en els nostres pagaments. Amb el carnet pots estar ben segur de que qui t’està comprant és de l’Ecoxarxa i té aquell número de compte.

Cartell 11 de Juliol

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.