Com aconseguir moneda social

T’has obert un compte a l’Ecoxarxa però no saps com fer-ho per aconseguir moneda social? Al principi pot ser una mica difícil ja que l’Ecoxarxa és un mercat petit i productes o serveis especialitzats poden no tenir sortida. Si tens temps i ganes segur que hi trobaràs el teu lloc. Demana ajuda! I si no tens temps i la teva feina no pot entrar a l’Ecoxarxa, llavors mira a la secció final que parla de com canviar euros per hores.

Parlem-ne

A continuació donarem algunes opcions concretes de coses que pots fer, però la més important és parlar amb la gent que ja fa més temps que som a l’Ecoxarxa perquè podem saber quina necessitat hi ha que tu podries cobrir o et podem posar en contacte amb les persones adequades. Tenim diversos canals de comunicació:

Porta els teus productes al PI

El Punt d’Intercanvi és una botigueta 100% en moneda social que obre cada dimarts de 18h a 21h al C/St Miquel 11 de Manresa. Pots portar-hi els teus productes i allà els vendran en moneda social per tu. Per parlar els detalls, pots acostar-te un dimarts o enviar un email a puntintercanvi@gmail.com.

Fes productes elaborats

Encara que no sigui la teva professió, pots provar de fer productes a partir de comprar els ingredients al punt d’intercanvi i vendre els elaborats. Per exemple: Productes d’alimentació com galetes, conserves de les verdures de la temporada, sucs, liquats, gra cuit, patés vegetals, o també roba o complements, productes d’higiene, etc. Busca alguna cosa que encara no tinguem i que creguis que pot tenir sortida. I si pots comprar la matèria primera dins l’Ecoxarxa, encara millor!

Registra’t al grup de serveis

Tenim un grup de WhatsApp amb moltes persones que fem servir principalment per a demanar serveis que necessitem. Per exemple: “se m’ha espatllat la caldera i necessito que algú me l’arregli”, o bé “necessito cangur pels fills aquest divendres a la tarda”. Si encara no hi ets, fes-nos un missatge al telèfon +34 656 68 22 84 i t’hi posem. Potser podràs ajudar una persona de la xarxa amb les teves habilitats i guanyar així moneda social.

Publica una oferta al grup de serveis

Tot i que el grup de serveis és principalment per a demandes o necessitats, també està bé poder-hi publicar ofertes ocasionalment. Pots posar-te en contacte amb les dinamitzadores al Whatsapp +34 656 68 22 84 si vols aclarir algun dubte.

Actualitza les ofertes a la web

Assegura’t que tens les teves ofertes al dia a l’IntegralCES (integralces.net), així altres podran trobar-te quan necessitin el que tu pots oferir. Posa-hi una foto, un títol curt i descriptiu i una descripció detallada. També fem servir aquestes ofertes per a fer el butlletí en paper de tant en tant.

Enganxines o banners

Tens un establiment o una pàgina web? Posa-hi l’enganxina o banner Aquí acceptem hores que pots trobar aquí per a que tothom ho sàpiga.

Compra productes pel PI

Al Punt d’Intercanvi no només hi ha productes de l’Ecoxarxa, també hi ha productes de fora que comprem en euros, com per exemple arròs de pals, cafè de chiapas, alguns embotits, preservatius o copes menstruals. Pots encarregar-te de comprar algun d’aquests productes o altres i el PI te’ls pagarà en moneda social. Parla amb les dinamitzadores del PI per saber què pots comprar.

Canvia euros per hores al PI

O directament, pots canviar euros per moneda social al PI per a que comprem aquest tipus de productes nosaltres.

Canvia euros per hores a l’Ecoxarxa

A part de al PI, també pots canviar euros per hores a la tresoreria de l’Ecoxarxa. En aquest cas els euros no serveixen per a comprar productes, sino que van a una bossa comuna per a microcrèdits. Cada membre només pot canviar un màxim de 50 hores d’aquesta manera.

…i després del confinament

Activitats al PI

Vine a donar un taller, fer un espectacle o una demostració un dimarts al Punt d’Intercanvi. Programem l’activitat amb antelació i si hi ha un mínim de persones inscrites, el PI t’ho agrairà amb entre 1 i 2h en moneda social i també fem taquilla inversa, que es reparteix entre la persona tallerista i el PI.

Mercats de l’Estraperlo

Cada mes o dos mesos solem fer mercats itinerants per la comarca. És el moment ideal per a portar els teus productes i fer xarxa. També és bon moment per aprofitar i fer pastissos, crêpes, suc de fruita o el que pugui venir de gust depenent de l’ocasió.

One response to “Com aconseguir moneda social

  1. Retroenllaç: El Punt d’Intercanvi a domicili | a bona hora

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.